Medailleregen voor rolstoelschermster Elke van Achterberg

17 mei 2017 - Redactie Support Magazine

De IJsselsteinse Elke van Achterberg heeft van 10 tot 15 mei tijdens de World Cup Rolstoelschermen in Stadskanaal, Nederland, maar liefst vier medailles in de wacht gesleept.

Elke, die op 8 mei nog bij de laatste vier eindigde tijdens de finale van de Mis(s) Verkiezing met een beperking op SBS6, moest snel haar focus verleggen en nam tijdens de World Cup Rolstoelschermen van de wereldbond IWAS als enige deelnemer deel aan maar liefst zes toernooien in vier dagen en met groot succes.

Voorafgaand aan het toernooi had Elke zich voorgenomen om medailles te gaan winnen en dat is haar gelukt. Op het wapen degen, waarbij het hele bovenlichaam trefvlak is, won Elke zowel bij de leeftijdscategorie tot en met 17 jaar als bij de categorie tot en met 23 jaar goud. In het floret toernooi, waar de armen en benen geen trefvlak zijn, bemachtigde Elke in dezelfde leeftijdscategorieën respectievelijk zilver en brons. Extra knap waren de prestaties van Elke in de klasse U17, omdat zij het enige meisje was en daarom moest vechten tegen enkel jongens. Op het degen senioren toernooi wist de net zeventienjarige voor de tweede World Cup op rij de kwartfinale te bereiken en behaalde haar hoogste notering ooit op een senioren World Cup, de zevende plek. Ook starte Elke Lale bij de senioren floret waar zij zeer netjes negende werd.

Beste jeugdteam

Elke, die sinds februari 2015 voor Turkije schermt, en haar teamgenoot Hakan Akkaya eindigden in de medaillespiegel op de jeugdtoernooien met deelnemers uit veertien landen op de eerste plek. In het overall klassement U17, U23 en senioren waar in totaal 130 sporters uit 25 landen meededen was dit goed voor een vierde plek in de medaillespiegel. Een erg knappe prestatie als men nagaat dat er op dit wereldevenement maar liefst 25 medaillewinnaars van de Paralympische Spelen Rio2016 aanwezig waren.

WK jeugd en WK senioren

De komende week gaat Elke rust nemen. Daarna gaat zij zich samen met haar coaches Matthijs Rohlfs en Roel Verwijlen en haar personal trainer Robin van Damme voorbereiden op de twee belangrijkste toernooien van het jaar, het WK U17 en WK U23 in Warschau, Polen, begin juli en het WK senioren in november in Rome, Italië. In september zal Elke ook nog deelnemen aan een World Cup in Atlanta, USA.

(Bron: Zenderstreeknieuws IJsselstein)