Zilver voor Nederlands bocciateam op World Open

De Nederlandse bocciaploeg heeft zilver veroverd tijdens de World Open in het Amerikaanse Kansas City. Daniel Perez, Bernd Meints en Judith Bulthuis verloren in de finale met 5-3 van Brazilië. Het brons in de BC1/BC2-handicapklasse ging naar Slowakije.

Na afloop van de finale overheerste tevredenheid over het vertoonde spel. “Brazilië was de betere partij, maar we hebben laten zien dat we op dit niveau thuishoren”, blikte het team terug. In de finale nam Oranje in de eerste twee ends een 2-0 voorsprong, daarna hadden de Brazilianen het betere van het spel en werd het verschil in hun voordeel gemaakt.

Rode kaart
Naast blijdschap met het zilver werd er vooral nagepraat over de halve finale. Daarin kwam tegenstander Argentinië te laat terug in het startvak voor het tweede end (teams moeten na het einde van een end binnen een minuut weer klaarstaan, red.), wat ze een gele kaart kostte. Omdat Argentinië eerder in het toernooi ook al een gele kaart had gekregen, betekende dit een rode kaart en einde wedstrijd.

Er volgde een officieel protest en na lang wachten besloot de jury dat de kaart terecht was gegeven. Dus kreeg Nederland een reglementaire 11-0 zege. Op Facebook schrijft de Nederlandse ploeg: “Natuurlijk hadden we liever gewoon van Argentinië gewonnen, maar ja, regels zijn regels.”

(Bron: TeamNL)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *