Workshop zittend dansen door Japanse choreograaf Kenzo Kusuda

“Er kan ook heel veel zittend”, dat was de reactie van de Japanse danser en choreograaf Kenzo Kusuda. Op zondagmiddag 27 mei kun je het proberen. Dan geeft Kenzo een workshop die is afgestemd op zittend dansen. Zo kan iedereen meedoen: zittend, staand of rollend. Danservaring is niet nodig, leeftijd maakt niet uit. Iedereen kan dansen!

De workshop is een activiteit van kunstproject ‘Movements’ in Frame.de.galerie in Amersfoort. Het startschot is op zondagmiddag 27 mei met de voorstelling met foto’s, film, dans en piano-improvisaties. Diezelfde middag is de workshop én de opening van de tentoonstelling.

Movements, de voorstelling
De Japanse danser en choreograaf Kenzo Kusuda, die al jaren vanuit Nederland de wereld verovert met zijn expressieve dansimprovisaties, danst bij de foto’s van Heleen van Tilburg. Heleen maakt foto’s van doorleefde materie. Na bewerkingen in Photoshop ontstaan abstracte afbeeldingen die associaties oproepen aan dansen en vrij bewegen. Heleen fotografeert zittend, vanuit haar rolstoel. Ook dan heeft de wereld veel moois in petto. Kenzo danst bij de film die videokunstenaar Ewout van Roon van Heleen’s foto’s gemaakt heeft. Tijdens de voorstelling improviseren Heleen en pianist Michiel Buursen op piano’s.

Belangrijke info
Adres: Frame.de.galerie / Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104, 3811 EL te Amersfoort
Tijden voorstelling en dansworkshop: 15.00-17.00 uur
Prijs kaarten: voorverkoop € 12,50 (bestellen via info@beeldendiespreken.nl), aan de zaal € 15,-
Meer informatie: www.beeldendiespreken.nl

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *