Tweede Kamer neemt motie aan voor meer wc’s voor shopper met handicap of ziekte

Vera Bergkamp. Foto via Wikipedia/D66

Het kabinet moet met gemeenten en winkeliers afspreken dat zij voor meer toiletten zorgen voor mensen met een ziekte, zwangerschap en handicap. Nu kunnen deze mensen bij hoge nood vaak nergens terecht, stelt de Tweede Kamer vast.

De hele Kamer stemde vandaag in met een motie van D66-Kamerlid Vera Bergkamp. De kamer wil nu dat het kabinet gaat praten met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten of gemeenten niet meer openbare toiletten kunnen plaatsen. Bij werkgeversorganisaties moet het kabinet erop aandringen vaker wc’s in winkels open te stellen.

Hoge nood
Bergkamp wijst erop dat ‘ruim 3 miljoen mensen in Nederland een ziekte hebben’ die toiletgang moeizaam maakt. “Bij hoge nood mogen mensen met prostaatproblemen, MS, een stoma of kanker soms niet eens naar het toilet in een winkel.” Dat is volgens de D66’er gênant en moet voortaan anders: “Winkels moeten toegankelijk zijn voor iedereen.”

(Bron: AD.nl)

Facebook Twitter Email

  8 comments for “Tweede Kamer neemt motie aan voor meer wc’s voor shopper met handicap of ziekte

 1. emmy
  9 februari 2018 at 19:40

  Veel winkels zijn te klein voor toegankelijke toiletten. Maar het zou verplicht moeten zijn om goed verlichte , goed toegankelijke openbare toiletgebouwen te hebben in winkelcentra/winkel straten.
  Het is niet erg om 50 cent te moeten betalen voor een schoon en fris toilet.( die 50 cent dan evt als kortingsbon dienen bij horecazaken of winkels. Max 1 bon per klant)
  Een aantal mensen met beperking hebben sneller maag/darm kalchten. Schoon toilet dus heel belangrijk. Boven een wc bril ‘hangen’ is geen optie voor veel rollers.

  • willem heitlager
   9 februari 2018 at 22:37

   hoebedoelie bril hangen voor rollers we kunnen gewoon kijken hoor

  • Els Holland
   11 februari 2018 at 18:57

   Goed idee jammer dat winkels met zon toilet vaker verdwijnen (bijvoorbeeld V&D en als er iets anders in een pand komt wordt het aangepast toilet al gauw een opslag of iets anders en weg toilet mogelijkheid

 2. willem heitlager
  9 februari 2018 at 19:55

  geloof je het🤘♿♿♿♿🤣🤣🤣🖕

 3. C.Bakker
  9 februari 2018 at 20:33

  Te mooi om waar te zijn.

  • willem heitlager
   9 februari 2018 at 22:40

   -Beheerder: graag de reacties netjes houden-

   • willem heitlager
    9 februari 2018 at 22:43

    hoebedoelie bril hangen voor rollers wij hebben een bril🤓

  • willem heitlager
   9 februari 2018 at 22:41

   blijf lachen om die misplaatste goede ideeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *