Toyota Concept i-Ride houdt je in de gaten

Traditiegetrouw staat er genoeg gekkigheid op de Tokyo Motor Show, een grote autobeurs in Japan. Toyota laat het niet afweten en introduceert de wonderlijke Concept i-Ride.

De Concept i-Ride (actieradius: 100 – 150 kilometer) ziet Toyota als een vervoersmiddel voor oudere mensen en mensen met een fysieke handicap. Hij is uitgerust met flinke vleugeldeuren die de instap een stuk gemakkelijker moeten maken. Bovendien is binnenin ruimte voor een rolstoel.

Kunstmatige intelligentie
Pedalen heeft de Concept i-Ride niet. De besturing van het kleine karretje gebeurt geheel met joysticks. Net zoals de eerdere Toyota Concept-i is ook de Concept i-Ride uitgerust met een kunstmatige intelligentie die de gesteldheid van de bestuurder moet kunnen voorspellen.

Alvast actie ondernemen
Door naar onder meer oogbewegingen en gezichtsuitdrukkingen te kijken, probeert de auto vast te stellen of een inzittende bijvoorbeeld slaperig wordt of chagrijnig. De Toyota kan dan alvast actie ondernemen. Zo heeft een slaperige bestuurder misschien opzwepende muziek nodig.

(Bron: Autovisie)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *