Tommy Hilfiger verrast met collectie voor volwassenen met fysieke beperking

Tommy Hilfiger heeft bekendgemaakt dat het een collectie zal lanceren voor volwassenen met een fysieke beperking. Enkele aanpassingen aan de kledingstukken moeten ervoor zorgen dat die personen zichzelf makkelijker kunnen aankleden of aangekleed kunnen worden.

Er waren al specifieke kledingmerken die aandacht hadden voor mensen met fysieke beperking, maar het is bijzonder dat een grote speler als Tommy Hilfiger een collectie uitbrengt die zich op deze doelgroep focust. Toch is dit voor hen niet enkel een eenmalig experiment, want ze bouwen verder op een kindercollectie die vorig jaar met succes werd gelanceerd.

Naden en zomen
Om het aan- en uitkleden met een handicap eenvoudiger te maken en de kleding comfortabel te kunnen dragen, worden onder meer de naden en zomen aangepast. Maar er komen ook grotere openingen, broeken met klittenband en de sluitingen worden van magneten voorzien.

De vrouwencollectie bestaat uit 34 kledingstukken, die voor mannen uit 37 en die zullen worden gebaseerd op de huidige sportlijn van het label.

(Bron: Nieuwsblad.be)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *