Toegankelijkheid in je broekzak

Foto via Flickr/Christopher A. Dominic

Wil je erop uit, bijvoorbeeld naar een leuke stad of de dierentuin, dan kun je op nogal wat letterlijke en figuurlijke drempels stuiten. Kun je op locatie wel parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats? En moet je daar dan voor betalen? Kom je met je rolstoel wel in het gebouw, en is er een toegankelijk toilet aanwezig? De volgende apps en websites kunnen je met deze vragen helpen.

Toegankelijke uitjes (met korting)
De website Uitmetkorting.nl is in het verleden vaak in de media gekomen door hun geslaagde zoektocht naar ‘achtbaantesters’ – waaronder testers met een handicap – die entreekaartjes kregen om pretparken op allerlei factoren te beoordelen. Dit deden zij natuurlijk juist om uitgebreide informatie voor een overzicht op hun website te verzamelen. Uiteindelijk zijn alle populaire pretparken, dierentuinen en musea in Nederland getest. Zo kun je zien of Attractiepark Slagharen wel rolstoelvriendelijk is, of er in Diergaarde Blijdorp een hulphond naar binnen mag en of er bij het Van Gogh Museum een gehandicaptenparkeerplaats in de buurt is. Daarnaast geven ze enkele tips die met de uitjes te maken hebben, zoals voorbeelden van stichtingen die dagjes uit organiseren en over het huren van rolstoelen op locatie. Al met al een handige website om op te slaan en er weer eens bij te pakken wanneer je een leuke dag wil beleven.

Meer van dit soort handige websites en apps weten? Je kunt het gehele artikel vinden in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *