Teleurgestelde Niels Aussems stopt bij Nationale Talentenbank

Foto door Corné Hannink

Zwaar teleurgesteld in de politiek legt Waalwijker Niels Aussems zijn werk neer bij de Nationale Talentenbank. “Mensen met een beperking krijgen geen serieuze kans. Ik kan er net zo goed mee stoppen.”

In maart dit jaar lanceerde Aussems nog vol enthousiasme de Nationale Talentenbank, een platform dat mensen met een beperking aan werk wil helpen. Aussems oogstte veel lof voor zijn initiatief, onder andere van premier Rutte.

Vechten tegen de bierkaai
Toch gooit hij nu, een half jaar na lancering, al het bijltje er bij neer. “Het is vechten tegen de bierkaai”, zegt Aussems. De politiek mag dan enthousiast zijn over de Nationale Talentenbank. “Diezelfde politiek maakt keuzes waardoor de talentenbank nooit echt zal gaan lopen.”

Afschaffing loonkostensubsidie
De druppel voor Aussems is een plan van het nieuwe kabinet. “De loonkostensubsidie wordt afgeschaft.” De subsidie die het voor werkgevers aantrekkelijker moet maken om arbeidsbeperkten in dienst te nemen. Aussems vindt het schandalig. “Het nieuwe kabinet gunt mensen met een beperking geen serieuze kans op de arbeidsmarkt.”

Het bestuur van Nationale Talentenbank meldt op de website dat het platform met even veel positieve energie en goede ideeën voortgezet zal worden.

(Bron: BD.nl)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *