Steven van Berlekom nieuwe directeur Liliane Fonds

Steven van Berlekom

Steven Berdenis van Berlekom, nu nog lid van de raad van bestuur van De Hoogstraat Revalidatie (Utrecht), wordt per 1 juni 2018 directeur-bestuurder van het Liliane Fonds en daarmee ook van MIVA, waarvan de activiteiten grotendeels zijn opgenomen in die van het Liliane Fonds.

Steven van Berlekom maakt sinds 2009 deel uit van de raad van bestuur van De Hoogstraat waar hij eerder kinderfysiotherapeut, divisiemanager en manager van het Kenniscentrum was. Hij heeft zich met name ingezet voor kwaliteitsverbetering, zorginnovatie en wetenschappelijk onderzoek.

Expertise
Jack van Ham, voorzitter van de Raden van Toezicht van het Liliane Fonds en MIVA: “Steven heeft een stevige en relevante staat van dienst, als het gaat om goede ondersteuning van kinderen met een handicap én als bestuurder. Wij zien hem als de juiste persoon om de komende jaren leiding te geven aan het Liliane Fonds en MIVA.” De twee organisaties, samen gehuisvest in ‘s-Hertogenbosch, voeren een gezamenlijke agenda uit: kinderen met een handicap versterken en hun omgeving letterlijk en figuurlijk toegankelijker maken. De expertise die Steven van Berlekom meebrengt, is volgens Van Ham hierbij van grote toegevoegde waarde.

‘Gerust hart’
Kees van den Broek, de huidige directeur-bestuurder van het Liliane Fonds en MIVA, kondigde eerder aan zijn functie medio 2018 te zullen neerleggen. Van den Broek, inmiddels dertig jaar actief voor het Liliane Fonds, leidde de organisatie vanaf 2006. Ook hij heeft veel vertrouwen in zijn opvolger: “Ik draag mijn taken met een gerust hart over aan Steven. Hij is de juiste man op de juiste plek.”

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *