Steun op 21 november de actie van FNV Wajong in Den Haag

Tienduizenden Wajongers zijn vanaf 1 januari 2018 de dupe. Want door het regeerakkoord worden mensen met een beperking vanaf 1 januari 2018 met ruim 5% gekort. De maatregel raakt de meest kwetsbare groep. FNV vindt de korting onnodig en onrechtvaardig. Laat je horen en kom naar het Plein in Den Haag op 21 november om 12.30 uur.

Wajongers bieden op 21 november een lege portemonee aan de delegatie van de commissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook Kitty Jong namens de FNV en Linda Voortman (Groen Links), Jasper van Dijk (SP), Gijs van Dijk (PvdA) en Rens Raemakers (D66) zullen daarbij aanwezig zijn.

Kwetsbare groep
Als het aan het nieuwe kabinet ligt, gaan 70.000 Wajongers met arbeidscapaciteit vanaf 1 januari 2018 van 75% naar 70% van het minimumloon. Dat komt neer op 80 euro per maand om minder te besteden.

Dit is opmerkelijk omdat het kabinet met de Miljoenennota trots liet weten dat de koopkracht voor iedereen zou stijgen. De bezuiniging is door de economische opleving absoluut niet meer nodig en raakt de meest kwetsbare groep. Een groep die van een sober inkomen moet leven, vaak geen baan kan vinden en ook nog extra zorgkosten heeft. De btw-verhoging hakt er ook nog eens bij hen nog harder in. Wij vinden dat het nieuwe kabinet deze groep dubbel pakt. FNV roept daarom de commissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op om de korting op de Wajonguitkering niet door te laten gaan.

Verzamelen
Hoe meer mensen aanwezig zijn op het plein om de actie te steuren, hoe sterker we zijn. Kom daarom ook om 12:30 naar Plein 2 in Den Haag (voor de Tweede Kamer).
Klik hier voor de routebeschrijving.

De eerste 100 FNV-leden kunnen een digitaal NS-kaartje krijgen als ze zich voor maandag 21 november 2017 12.00 uur aanmelden bij Karin Mulder via een mail naar karin.mulder@fnv.nl o.v.v. naam en lidnummer.

Petitie
Heb jij de petitie nog niet getekend, dan kun je dat hier nog doen.

Overige acties
Ook zal de FNV Wajonggroep op 18 november en 25 november flyeren bij de congressen van respectievelijk D66 in Leeuwarden en ChristenUnie in Nijkerk. Met de flyers, borden en het aanspreken van de congresgangers willen we bereiken dat D66 en de ChristenUnie de korting op de Wajong ongedaan gaan maken.

Steun jij de FNV Wajong groep en wil je helpen flyeren?
– Leeuwarden: Verzamelen om 9.30 uur bij de ingang van WTC Expo, Helicon 52, 8914 AT Leeuwarden
– Nijkerk: Verzamelen om 8.45 uur voor Zalencentrum Hart van Holland, Berencamperweg 12 Nijkerk

(Bron: FNV)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *