Sensoren kunnen rolstoelsport bevorderen

Foto via Flickr/PTR Tennis

De Delftse promovendus Rienk van der Slikke heeft uitgevonden hoe de lichamelijke prestaties van mensen in rolstoelen kunnen worden gemeten met behulp van kleine sensoren, net als de effecten van die rolstoelen op de bewegingen.

Daardoor kunnen de rolstoelen niet alleen beter aan de individuele gebruikers worden aangepast. De methode kan bovendien goed van pas komen in de gehandicaptensport. Zo kunnen de regels mogelijk nog eerlijker worden gemaakt.

Ontwikkeling
Van der Slikke testte bij tennis, basketbal en rugby. Hij zocht uit wat het lichaam zelf doet en hoe de rolstoel bijdraagt en of hindert. Hoe preciezer we dat weten, hoe passender de stoel kan worden gemaakt en hoe eerlijker en objectiever de lichamelijke sportprestaties kunnen worden beoordeeld. Ook helpen de metingen blessures beter te voorkomen.

Wheelchair Mobility Performance Monitor
Van der Slikke hoopt dat zijn Wheelchair Mobility Performance Monitor (WMPM) al van pas komt bij de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020. Hij promoveert op 25 mei op het onderwerp aan de TU Delft.

(Bron: Telegraaf)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Sensoren kunnen rolstoelsport bevorderen

  1. willem heitlager
    18 mei 2018 at 19:13

    👍👍👍👍👍♿♿♿♿♿♿dit soort onderzoeken moeten we hebben dank en succes rienk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *