Rentree wereldkampioen rolstoeldansen dankzij nieuwe partner

Foto via Facebook-pagina Alex Glijn & Sharon Schleepen

Wereldkampioen rolstoeldansen Alex Glijn (49) uit Spijkenisse heeft na een jaar zijn rentree gemaakt. Hij danst niet langer met z’n vrouw Jacqueline in de rolstoel, maar met de Limburgse Sharon Schleepen. “Dit gaat goed komen.”

Geduldig geeft Jacqueline in haar rolstoel aanwijzingen aan de 22-jarige Sharon uit Echt, de kersverse nieuwe danspartner van haar echtgenoot Alex. Door haar ziekte – ze heeft SLE-reuma – werd het vele trainen Jacqueline te veel. Ze stopte vorig jaar december op het hoogtepunt, met de wereldtitel op zak.

Topniveau
Zij was klaar met wedstrijddansen maar zag dat haar man het zo miste en moedigde hem aan het weer op te pakken. Na lange gesprekken met Sharon over de leuke en minder leuke kanten van sporten op topniveau was gisteren de eerste training in danscentrum Rosmalen.

Foto via Facebook-pagina Alex Glijn & Sharon Schleepen

Jacqueline begeleidt het duo als coach en ziet al snel dat het heel goed gaat. “Sharon is heel enthousiast, een heel spontane meid, ze staat open voor alle aanwijzingen”, wijst ze. Alex Glijn kijkt al even blij. “Het valt me duizend procent mee. Ik heb een jaartje in een dip gezeten, ik wilde talent gaan begeleiden, ik zag hoe goed Sharon is, maar zij danste in haar rolstoel solo. Toen hadden Jacqueline en ik zoiets van: laten we haar vragen om samen te dansen.”

Eerste test
En dus traint het nieuwe koppel op ongeveer gelijke afstand van beide woonplaatsen met als doel binnen drie jaar de wereldtitel te grijpen. De eerste serieuze test is op het Hollands Dans Spektakel in het Paasweekend in Cuijk.

“We hebben nog voldoende tijd”, zegt Jacqueline. “En gaat het minder, of zijn er teleurstellingen, dan ben ik er ook voor alle twee. Het is moeilijk elkaar te ondersteunen als je gefrustreerd bent. Dit is topniveau, daar moet iemand je bij helpen. Daarom ben ik naast coach ook mental coach. Met z’n drieën gaan we er iets moois van maken.”

(Bron: AD.nl)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *