Radiovrouw Sonja van Proosdij overleden

In haar woonplaats Den Haag is donderdag radiopresentatrice Sonja van Proosdij overleden. Ze was 84 jaar. Dat heeft de uitvaartondernemer gemeld op verzoek van Van Proosdij zelf.

Van Proosdij was een van de eerste vrouwelijke radiopresentatoren. Ze begon haar omroepcarrière in de jaren zestig bij Radio Noordzee, die uitzond vanaf het REM-eiland, een platform in de Noordzee voor de kust van Noordwijk. Met haar presentatie opende ze de zender en sprak zes maanden later ook de laatste woorden, toen de regering de stekker uit het REM-eiland trok.

Presenteren, schrijven en reizen
Daarna vertrok Van Proosdij naar Hilversum, waar ze ruim 25 jaar verslaggeving en presentatie deed bij de actualiteitenrubriek AVRO’s Radiojournaal. Ook maakte ze kinderprogramma’s en reportages voor de NCRV. Daarnaast schreef ze voor kranten en tijdschriften, waaronder Support Magazine. Samen met rolstoelgebruikster Jacqueline Beckers reisde ze de hele wereld over om mooie, bijzondere en ook kritische verhalen te schrijven over de toegankelijkheid van land, streek of stad (zie Support Magazine 2010).

Van Proosdij stond bekend om haar directe en persoonlijke manier van interviewen. Kort voor haar dood interviewde ze nog ambassadeurs in Nederland, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een artikel in een editie van Support Magazine uit 2010, geschreven door Sonja van Proosdij:

(Bron: NU.nl)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Radiovrouw Sonja van Proosdij overleden

  1. willem heitlager
    30 december 2017 at 11:44

    sonja hoor ik nog steeds in mijn gedachte ook van het REMeilandprachtige tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *