ProRail voert pilot uit om reis voor te bereiden met Google Street View

Foto via Flickr/Sharon Hahn Darlin

Om het reizen voor mensen met een beperking te verbeteren is ProRail een pilot gestart met gebruik van Google Street View. In dit onderzoek wil ProRail te weten komen of Google Street View reizigers met een functiebeperking ook echt helpt om zich voor te bereiden op hun reis. Daar zijn dan ook zoveel mogelijk testers voor nodig.

Uit onderzoek is gebleken dat veel reizigers met een beperking de wens hebben om de looproute door het station vooraf (thuis) te oefenen. Hiermee zou men de reis beter voor kunnen bereiden en daarmee aangenamer maken.

Thuis het station verkennen
Station Rotterdam Centraal is thuis op de computer te bekijken. Via Google Street View zijn de hal en perrons in beeld gebracht. Met Street View kunnen mensen door het station lopen en alles zien alsof ze echt op het station zijn. Zo kunnen zij hun route op Rotterdam Centraal vanuit huis voorbereiden.

Fictieve reis plannen
Je kunt ProRail helpen door een fictieve reis van of naar Rotterdam Centraal te plannen. Bekijk op welk perron je trein aankomt of vertrekt en probeer je weg door het station te vinden met behulp van Google Street View. Vul daarna het vragenformulier in.

Bekijk ook het filmpje met uitleg van Roos Prommenschenckel:

(Bron: Roos Prommenschenckel Foundation)

Facebook Twitter Email

  4 comments for “ProRail voert pilot uit om reis voor te bereiden met Google Street View

 1. Anneke Goud
  4 mei 2018 at 15:13

  Zogenaamd een reis naar Enschede gepland en ik kon het prima bekijken.
  Wat een geweldig idee. Als dat op alle stations is kunnen mensen met autisme zich samen met een naaste voorbereiden op een zelfstandig te maken reis.

 2. Annet Hogenhout
  6 mei 2018 at 08:57

  Dit is een erg goed idee! Zou het invalidentoilet op de diverse stations hier ook in meegenomen kunnen worden?

  • 7 mei 2018 at 22:26

   Hoi Annet, dat zou je in het vragenformulier of direct aan ProRail kunnen vermelden. Dit zal vast nuttige feedback voor ze zijn!

 3. Priscilla Jekel-Soetermans
  16 mei 2018 at 16:12

  Word hier een beetje moedeloos van, prima dat er mensen zijn die er iets aan hebben hoor, maar ik zou graag gebruik maken van het treinstation in mijn wijk. Ik zou graag zonder assistentie verlening gebruikmaken v h openbaar vervoer. Ik heb helemaal geen behoefte aan het visueel verkennen van wat dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *