Prinses Margriet en minister Bruins op bezoek bij Paralympische Winterspelen

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport. Foto: Ministerie van VWS/ Phil Nijhuis

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden brengt van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 maart 2018 een bezoek aan de Paralympische Winterspelen in PyeongChang in Zuid-Korea. Prinses Margriet bezoekt de Paralympische Winterspelen als lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Minister Bruins voor Sport bezoekt de Paralympische Winterspelen van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 maart.

Prinses Margriet woont op vrijdag 9 maart de openingsceremonie bij en is de dagen erna aanwezig bij wedstrijden van het para-alpineskiën, para-snowboarden, para-ijshockey en rolstoel-curling. Zowel Prinses Margriet als minister Bruins reiken tijdens hun aanwezigheid enkele medailles uit en spreken in het Paralympisch Dorp met sporters, coaches en begeleiders van het Nederlandse team. Minister Bruins bezoekt tevens wedstrijden van de para-skiërs en para-snowboarders.

Inspireren
Het IPC coördineert en faciliteert sinds 1989, naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters, de Paralympische Zomer- en Winterspelen. Het Comité wil laten zien dat iedereen in staat is door middel van sport succes te ervaren en anderen te inspireren.

Paralympic TeamNL bestaat uit negen sporters, die meedoen aan het para-alpineskiën en para-snowboarden. Het team staat onder leiding van chef de mission Esther Vergeer.

Prinses Margriet (links) en mr. Pieter van Vollenhoven. Foto via Wikipedia/Rijksoverheid.nl

(Bron: TeamNL)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Prinses Margriet en minister Bruins op bezoek bij Paralympische Winterspelen

  1. willem heitlager
    9 februari 2018 at 19:35

    hoop dat de nederlandse tv gebeuren hier ook bij is en niet op een afstand blijft maar gewoon uitzend wij zijn niet eng en vies of besmettelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *