Jetze Plat en Bibian Mentel in de race voor Laureus Award

Foto via Laureus

Jetze Plat en Bibian Mentel maken kans op een Laureus Award, de ‘Oscar’ van de sportwereld. De Nederlandse handbiker annex paratriatleet en de veelvoudig snowboardkampioene behoren tot de zes kandidaten voor de prijs voor de sporter van het jaar met een handicap.

Jetze Plat (26) kreeg vorige maand op het Sportgala in Amsterdam al een Jaap Eden-trofee, als Paralympische Sporter van het jaar in Nederland.

Hoogtepunten
De Amsterdammer veroverde afgelopen jaar op de paratriatlon (zwemmen, handbiken en wheelen) de Europese titel en in Rotterdam de wereldtitel. Het hoogtepunt volgde op Hawaii, waar hij de wereldtitel op de Ironman wist te bemachtigen.

Bibian Mentel (45) pakte begin vorig jaar op de snowboardcross haar zesde wereldtitel. Ook werd bij haar opnieuw kanker aangetroffen, voor de negende keer al. De bestralingen leidden tot instabiliteit van haar nek. Mentel moest daarom in december een zware operatie ondergaan.

Concurrentie
De andere genomineerden voor de Laureus Award voor sporter van het jaar met een handicap zijn Marcel Hug (Zwitserland, atletiek), Yui Kamiji (Japan, rolstoeltennis), Oksana Masters (Verenigde Staten, langlaufen) en Markus Rehm (Duitsland, atletiek).

(Bron: Nieuws.nl)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *