Paralympische Winterspelen officieel geopend in Pyeongchang

In Pyeongchang is vrijdag de twaalfde editie van de Paralympische Winterspelen geopend. De Nederlandse ploeg betrad bij de feestelijke ceremonie als tweede het stadion.

Snowboardster Bibian Mentel droeg net als vier jaar geleden bij de Paralympics in Sochi de Nederlandse vlag. Ze veroverde destijds goud op de snowboardcross.

Ceremonie
Mentel verscheen bij de openingsceremonie, die om 12.00 uur begon, samen met chef de mission Esther Vergeer, snowboarders Chris Vos, Lisa Bunschoten en Renske van Beek en enkele begeleiders en trainers.

De alpineskiërs Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Anna Jochemsen, Linda van Impelen en Jeffrey Stuut waren er niet bij, want zij komen zaterdag meteen in actie op de afdaling.

Prinses Margriet
De Nederlandse ploeg werd vanaf de tribunes toegezwaaid door onder anderen prinses Margriet. Zij is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité. Prinses Margriet zal tot en met dinsdag in Pyeongchang wedstrijden bezoeken en enkele medailles uitreiken.

Gastland Zuid-Korea en Noord-Korea betraden niet onder één vlag het stadion. De buurlanden, die op zeer gespannen voet met elkaar leven, werden het niet eens over een gezamenlijke vlag.

Bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang staan in totaal tachtig evenementen in zes verschillende sporten (alpineskiën, biatlon, langlaufen, curling, ijshockey en snowboarden) op het programma.

Het evenement voor paralympische sporters in Zuid-Korea duurt tot en met 18 maart.

(Bron: NU.nl)

Facebook Twitter Email

  2 comments for “Paralympische Winterspelen officieel geopend in Pyeongchang

 1. willem heitlager
  9 maart 2018 at 19:32

  bibian en de anderen jullie zagen er grandioos uit trots op jullie laat ze zien wat nederland nog meer kan 🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥈🥉🇱🇺🇱🇺🇱🇺🇱🇺

 2. willem heitlager
  10 maart 2018 at 19:23

  wat ik helemaal mooi vond is dat noord en zuid weer lekker naast elkaar zit onder eigen vlag
  het zijn verdorir parasporten en voor verbroedering nu eens niet die verrekte politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *