Paralympisch TeamNL gepresenteerd voor Pyeongchang 2018

Nederland zal in februari met een grotere ploeg dan ooit deelnemen aan de Paralympische Winterspelen van Pyeongchang 2018. Sportkoepel NOC*NSF presenteerde dinsdag op Papendal 10 Paralympische sporters voor TeamNL.

Voor sportkoepel NOC*NSF is dit aantal voor de Paralympische afvaardiging een record. Snowboardster Bibian Mentel, die half december nog een zware operatie aan haar nek onderging, is ook weer van de partij. Ze won bij Sotsji 2014 de gouden medaille op de crosswedstrijd.

Nederland deed met zeven atleten mee aan Sotsji 2014. Bij Vancouver 2010 was zitskiër Kees-Jan van der Klooster de enige deelnemer namens Oranje. In Turijn in 2006 ontbrak Nederland bij de paralympische Winterspelen.

Debuut
Oud-rolstoeltennisster Esther Vergeer maakt haar debuut als chef de mission. De Paralympische Spelen vinden van 9 tot en met 18 maart plaats in Zuid-Korea. “Ik ben ongelooflijk trots op deze ploeg, de grootste ooit”, sprak Vergeer opgetogen tijdens de teampresentatie op Papendal. “Ik hoop op een aantal mooie medailles. Ik geloof erin.”

In Support Magazine
In de volgende editie van Support Magazine, die eind januari verschijnt, worden alle deelnemende sporters uitgebreid voorgesteld en gaan we in gesprek met Esther Vergeer. Wil je dit niet missen? Vraag dan een gratis proefnummer aan en je krijgt de volgende editie kosteloos in de brievenbus. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

(Bron: NOC*NSF)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *