Ook bij aangepaste sporten eigen prestaties bijhouden met Apple Watch

Foto via Apple

De Apple Watch wordt al veel gebruikt door mensen die van overgewicht af proberen te komen of een wat actievere levensstijl willen krijgen. Maar ook als paralympische (of recreatief aangepast) sporter kun je heel wat profijt hebben van een Apple Watch. Zo kun je er al je workouts mee vastleggen.

De ‘Global Accessibility Awareness Day’ (vertaling: Wereldwijde Dag voor Bewustwording van Toegankelijkheid) komt eraan en dat betekent dat in de Apple Store allerlei workshops zijn voor mensen met een beperking. Inschrijven voor de workshops is nog steeds mogelijk. De nadruk ligt daarbij vaak op het gebruik van iPhones door slechtzienden, maar er zijn veel opties en Apple-producten waar je ook met een andere handicap iets aan kunt hebben.

Topsport
Neem bijvoorbeeld de paralympische sporter Austin Pruitt. Hij deed in 2012 en 2016 mee aan de Paralympische Spelen en gebruikt voor zijn trainingen een Apple Watch. Daardoor bespaart hij veel tijd als hij in zijn rolstoel aan het trainen is. Voorheen moesten er allerlei sensoren aan zijn rolstoel worden bevestigd, maar nu kan Pruitt het af met slechts de Apple Watch.

Pruitt gebruikt het zowel voor zijn trainingen als voor zijn dagelijkse activiteiten. “Dit heeft alles”, aldus de topsporter. “Dit is voor mijn rolstoel en mijn wandelingen, alles in één”. CNET sprak niet alleen met Pruitt, maar ook met Sarah Herrlinger, die bij Apple verantwoordelijk is voor toegankelijkheidsfuncties. “Elk jaar proberen we nieuwe dingen toe te voegen. We kijken hoe we jaar na jaar alles weer net iets beter kunnen maken”.

Mogelijkheden
Zo kun je al langer teksten laten voorlezen, maar is het nog maar sinds kort mogelijk om cochleaire implantaten met een iPhone te gebruiken. Dit werkt via Bluetooth. Maar er is nog veel meer mogelijk. Tijdens het koken kun je speciale barcode-apps gebruiken om te weten welk kruidenpotje je in handen hebt. En met Siri kun je vragen om een HomeKit-geschikt huishoudelijk apparaat in te schakelen. Verder werkt Apple met fabrikanten van Braille-apparaten en zorgt het bedrijf voor ondertitels en audiobeschrijvingen als je naar content op de Apple TV kijkt.

Austin Pruitt tijdens een trainingsessie:

(Bron: iCulture)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *