Nieuwe stichting helpt jongeren met beperking met gamen

Paul van der Made

Stichting HiPerks wil jongeren met een beperking helpen met het opbouwen van een sociaal leven. Hoe? Via gaming. De stichting is een initiatief van de 33-jarige gamer Paul van der Made die in 2013 een hersenbloeding kreeg.

Naast online sociale relaties aangaan wil Van der Made jongeren met een handicap ook helpen door het gamen voor hen toegankelijker te maken.

Website
De rechterarm van Van der Made is compleet verlamd, evenals een deel van zijn rechterbeen. Ook is hij gedeeltelijk blind en heeft hij afasie, ofwel een taalstoornis. “Mijn site is nog in ontwikkeling, maar het wordt een plek waar jongeren kunnen zien welke spellen zij kunnen spelen met hun specifieke beperking.” Ook publiceert hij daar hulpmiddelen (bijvoorbeeld muizen) waarmee jongeren gemakkelijker kunnen gamen.

Gametips
Over een maand gaat de website van HiPerks online. Van der Made heeft inmiddels van diverse jongeren toegezegd gekregen dat ze hem gaan ondersteunen. Zo komen er filmpjes met daarin gametips, wordt er een online groep opgezet waar jongeren steun vinden bij elkaar én is er een Facebook-pagina.

Lees ook het uitgebreide verhaal over Paul en zijn stichting op de website van NOS.

(Bron: Nationale Zorggids)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *