Bever Autoaanpassingen neemt nieuwe lesauto in gebruik

Rijinstructeur Wichert van der Mel achter het stuur van de nieuwe lesauto. Foto via Bever.

Bever autoaanpassingen heeft hard gewerkt om een nieuwe Mercedes Sprinter om te bouwen tot aangepaste lesauto, die vanaf nu deel uitmaakt van het wagenpark. Het autoaanpassingsbedrijf maakt het mogelijk voor mensen met een lichamelijke beperking om vanuit een elektrische rolstoel -met heel weinig spierkracht- toch auto te kunnen rijden.

De laatste zes maanden was de nieuwe Mercedes Sprinter de vaste werkplek van autoaanpasser Baruch Bouwman. Samen met de medewerkers van Research & Development is de nieuwe lesauto voorzien van een joystickbesturingssysteem met een scala aan bedieningen. Deze zijn bovendien specifiek af te stemmen op de krachten van de bestuurders met een handicap.

Toe aan vervanging
De ‘oude’ lesauto had ruim vier ton op de teller staan en was toe aan vervanging. En inmiddels is de nieuwe Mercedes Sprinter een feit. Na 15 printjes, 300 bouten en moeren, halve kilometer kabels, 300 kg aluminium, 30 meter ijzer, 20 m2 stof en 1750 arbeids- en ontwikkelingsuren is de nieuwe lesauto af. Na de afleveringsbeurt heeft de Mercedes-Benz dealer Alphen aan de Rijn de autosleutels officieel overhandigd aan rijinstructeur Wichert van der Mel, en kan de kilometerteller gaan lopen.

Autoaanpasser Baruch aan het werk. Foto via Bever.

Support 2018
De nieuwe lesauto wordt tijdens de Support beurs (leven met beperkte mogelijkheden) van 30 mei tot en met 2 juni a.s. op het binnenterrein van de Jaarbeurs ingezet. De bezoekers worden in de gelegenheid gesteld een proefritje te maken in deze bijzondere lesauto vol met technische snufjes. Je kunt de auto onder andere besturen met fietsstuur, remmen met je hand en gasgeven met je duim.

Voor meer informatie over Bever autoaanpassingen ga je naar de website.

Het fietsstuur met knijprem en duimgas. Foto via Bever.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *