Nieuwe app maakt tanken voor bestuurders met handicap gemakkelijk

Dankzij de gratis ‘fuelService’-app krijgen bestuurders met een handicap voortaan eenvoudig hulp bij het tanken. Shell heeft zich als eerste Nederlandse energiebedrijf aan de app verbonden. Op dit moment zijn 250 tankstations in de app te vinden.

“Wij verwachten dat andere benzinemerken gaan volgen. FuelService is namelijk erg simpel in gebruik, zowel voor de bestuurders als voor de stations”, zegt de Eindhovense Corinne Jeanmaire, de initiatiefnemer van fuelService in Nederland en zelf rolstoelgebruiker.

Voor en door mensen met een handicap
FuelService is bedacht door bestuurders die niet meer met hun gehandicaptenparkeerkaart wilden zwaaien of claxonneren in de hoop hulp te krijgen bij het tanken. “Om te voorkomen dat je voor niets rijdt, kun je met de app vooraf checken welk station je kan helpen. Daarnaast kun je bij aankomst melden bij welke pomp je graag geholpen wilt worden.” FuelService ging eerder dit jaar van start in het Verenigd Koningrijk. Inmiddels zijn daar al 2000 tankstations aangesloten (Shell, Sainsbury’s, BP, Texaco, Jet).

Week van de toegankelijkheid
In Nederland hebben 415 duizend mensen een ernstige motorische beperking. Van 2 tot en met 7 oktober wordt in Nederland aandacht gevraagd voor toegankelijkheid van locaties en diensten. In dit verband zegt Otwin van Dijk, oud-Tweede-Kamerlid, momenteel burgemeester van Oude IJsselstreek en tevens voorzitter van Stichting Keurmerk voor Toegankelijkheid: “fuelService draagt op een slimme en praktische manier bij aan de oplossing van één van de grootste uitdagingen voor gehandicapte autobestuurders. We roepen andere oliemaatschappijen op zich bij dit initiatief aan te sluiten. Toegankelijkheid moet de norm worden, ook bij tankstations!”

Twee goede doelen
De app is gratis voor gebruikers, maar is daarnaast ook non-profit: alle winst van fuelService gaat naar onderzoek om verlamming te genezen. Hiervoor werkt fuelService samen met de Nederlandse stichting endParalysis.org, die zich voor de genezing van dwarslaesie inzet.

Klik hier om de app te downloaden voor iOS, Android en Windows.

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Nieuwe app maakt tanken voor bestuurders met handicap gemakkelijk

  1. kees w
    18 januari 2018 at 14:27

    om begrijpelijk dat Shell dit doet! ik heb juist een vervelende ervaring als gehandicapten. Ik tankte bij een onbemande station omdat dit handig was. Dan hoer je niet naar binnen te gaan om te betalen.
    Maar de automatische stop werkte niet en de gevolgen waren aanwezig, schoenen er onder gelukkig mijn oude paar anders koste het mij 1500 euro gemiddeld.
    Als verloren brandstof kreeg ik maar 10 euro aan bonnen uit betaald, deze mocht ik ook zelf in gaan wisselen bij een Shell voor geld 🙁 dat ging niet lukken. nu betalen ze het uit in airmails. Makkelijk maar ik tank er denk ik niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *