Monique Kalkman opgenomen in International Tennis Hall of Fame

Monique Kalkman-Van den Bosch als golfster

Monique Kalkman-van den Bosch is een prachtige eer ten beurt gevallen. Als rolstoeltennisster is ze opgenomen in de Hall of Fame. De 52-jarige Brabantse, die op jonge leeftijd kanker kreeg met een dwarslaesie als gevolg, maakt tegenwoordig deel uit van de NGF-selectie voor golfers met een fysieke beperking.

Monique Kalkman-Van den Bosch was voor ze ging golfen heel succesvol in tafeltennis en tennis. Ze werd paralympisch en tweemaal wereldkampioene tafeltennis en daarna drie keer paralympisch en vier keer wereldkampioene rolstoeltennis.

In 2009 begon ze met golf en ook dat gaat haar geweldig goed af. Kalkman-Van den Bosch maakt deel uit van de NGF-selectie voor golfers met een fysieke beperking.

Naast de Nederlandse werden ook de Amerikaan Andy Roddick en de Belgische Kim Clijsters opgenomen in de International Tennis Hall of Fame. Bekijk hieronder de ‘induction speech’ van Kalkman-Van den Bosch.

Going4Golf
Met haar Going4Golf Foundation stimuleert Kalkman-Van den Bosch golfparticipatie door middel van clinics en demonstraties voor kinderen en volwassenen met een fysieke en/of mentale beperking met als doel de gezondheid, het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid als ook het sociale netwerk te verbeteren en dus de levenskwaliteit te bevorderen.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *