Door middel van drijvende rolstoel de zee in bij Den Haag

Overhandiging van de Tiralo 2. Foto door Richard Mulder.

Bij strandpaviljoen Grand Plage in Den Haag is een speciale strandrolstoel, de Tiralo 2, beschikbaar gemaakt. De Tiralo 2 is een rolstoel waarop je half kunt liggen op gelijke hoogte van een gewoon strandbedje. Daarnaast kan men op de Tiralo 2, dankzij de speciale drijvers, ook de zee in.

De stoel is een gift van de Stichting Voorall en de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. Strandpaviljoen Grand Plage is de eerste locatie in Den Haag – en de tweede in Nederland – waar permanent een Tiralo 2 staat gestald.

Overhandiging
Martijn Koppejan van importeur Off Road Solutions: “De Tiralo 2 wordt gemaakt in een Franse sociale werkplaats. Dat maakt het extra bijzonder en het enthousiasme van alle betrokkenen werkte aanstekelijk”. Tillie van Wijk, communicatieadviseur, die samen met beleidsmedewerker Ieke de Leeuw namens de Stichting Voorall bij de overhandiging aanwezig was: “Gefeliciteerd, Grand Plage. Jullie zijn een hartverwarmend voorbeeld voor de toegankelijkheid van de Haagse stranden!”

Eric Verbeek, die in zijn scootmobiel met twee trams uit Leidschendam was gekomen voor de proefrit: “Wat is dit een fijn ding. We zijn zelfs even een heel klein stukje de zee in gegaan en ik ben nog nooit in de zee geweest. Ik kan niet wachten om met warmer weer ook echt de zee in te gaan!” Die toezegging kreeg hij meteen van Patricia Camphuijsen maar adviseerde hem om net als alle anderen even te bellen met Grand Plage om de Tiralo 2 te reserveren. Dat voorkomt teleurstelling.”

Patricia Camphuijsen, samen met haar man Jeffry eigenaar van Grand Plage: “Het is geweldig dat wij de Tiralo 2 hebben gekregen. Het past helemaal bij ons, want wij hebben ook menukaarten in braille en ook met extra grote letters. Bovendien zijn we volledig ingericht op de ontvangst van mensen in een rolstoel. Het gebruik van de Tiralo 2 is uiteraard kosteloos!”

Inclusie
Hans Willink, bestuursvoorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten: “Grand Plage had dit idee ingezonden voor de Onbeperkt070-prijs, die de gemeente Den Haag samen met de Stichting Voorall had uitgeschreven. Wij waren genomineerd en ik vond dit een erg leuk idee. Toen wij die prijs wonnen, heb ik meteen aangekondigd, dat we een deel van de geldprijs hieraan wilden uitgeven. Omdat wij, volgens onze statuten, ook af en toe steun mogen bieden bij zaken die niets met sport te maken hebben, maar wel met welzijn en inclusie. Daarom past dit initiatief mooi binnen onze doelstellingen. Wim Carabain, de directeur van de Stichting Voorall, gaf direct te kennen dat hij ook hieraan wilde bijdragen, omdat ook hij het een mooi initiatief vond en hij met zijn bijdrage ervoor wilde zorgen dat wij ook nog andere doelen konden steunen met ons gewonnen geldbedrag.”

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *