Licht, sterk, kleurrijk en supermooi

Sharon Walraven (L) en Gwen van Rosmalen op wielen van Magnesium Wheels

Wat hebben model Elianne Speksnijder en sporters Gwen van Rosmalen en Sharon Walraven gemeen? Ze zijn niet alleen drie prachtige en ambitieuze dames, maar rijden alle drie op wielen van Magnesium Wheels. Een Nederlands product waarmee je in het februarinummer van Support Magazine kennis hebt kunnen maken.

Rolstoeltennister Sharon Walraven stond aan de wieg van de magnesiumwielen. De paralympisch kampioene stelt niet alleen hoge eisen aan zichzelf, ook het materiaal waarmee ze werkt moet een minstens even hoge kwaliteit bezitten. Die zucht naar kwaliteit bracht haar in contact met de producent van aluminium- en magnesiumprofielen MIFA.

Sharon: “Magnesium is het lichtste materiaal ter wereld. Dat is niet alleen voor het sportgebeuren interessant, maar ook voor de dagelijkse praktijk. Ik moet bijvoorbeeld dagelijks die rolstoel zo’n zes keer in en uit de auto laden. Die lichte rolstoel zonder wielen is geen probleem. Die zware wielen wel. Uiteindelijk was het magnesiumwiel een feit. Maar het is niet alleen het gewicht dat telt; het moet er ook mooi uit zien. Want ik ben ervan overtuigd dat als mensen moeten kiezen tussen een licht wiel dat alleen maar licht is en een zwaar wiel dat er mooi uitziet, ze voor dat laatste blijven gaan. Zo zit ik zelf in elkaar en volgens mij ook 80 procent van de rolstoelgebruikers. Het oog wil namelijk ook wat. Bij MIFA moesten ze wel even grinniken, geloof ik. Zo in de geest van: ‘Typisch vrouwelijk’. Maar ze zijn er wel in meegegaan. Het resultaat; supermooie Magnesium Wheels, een product waar ik helemaal achter sta.”

Meer lezen over de Magnesium Wheels? Je kunt het gehele artikel vinden in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *