Wat kun je lezen in de juni-editie van Support Magazine?

Support Magazine verschijnt eind mei in een geheel nieuw jasje én je vindt er alles over Support 2018, Nederlands grootste evenement voor mensen met een bewegingsbeperking, 30 mei t/m 2 juni in de Utrechtse Jaarbeurs.

Bezoekers van het event (voorheen bekend als Supportbeurs) krijgen bij binnenkomst een Support Magazine uitgereikt, en dat is handig want je vindt er de plattegrond, de exposantenlijsten en een uitgebreid overzicht van de activiteiten per dag. Abonnees van het magazine hebben een voorsprong: zij kunnen zich tevoren uitgebreid oriënteren want zij ontvangen het blad een week vóór het evenement.

Maar het juni-nummer biedt nog véél meer interessants!

Westerveld stimuleert mensen met een beperking
Westerveld is de eerste gemeente in Nederland die een intensieve cursus aanbiedt aan mensen met een beperking. Samen met hun naasten worden zij een half jaar lang door Rehab Academy begeleid en getraind. Sleutelbegrippen: zelfregie en perspectief.

Open brief aan Mark Rutte
In haar voorwoord richt hoofdredacteur Monique Wijnen zich rechtstreeks tot minister-president Rutte. Onder de titel ‘Bittersweet’ legt zij hem uit hoe haar vertrouwen in de Haagse politiek steeds verder wegebt.

Vloggers Leanne en Nick
Modeontwerpster Kelly Sue strijdt met haar stichting SUE’s Warriors voor een inclusieve samenleving. De Warriors zijn behalve model, ook de ambassadeurs van de stichting. In deze Support Magazine een interview met de vloggende Warriors Leanne en Niek. Hun motto: “Zoveel mogelijk van het leven genieten hoe kut het soms ook is.”

Rollende Kyra werkt in de gevangenis
Ze is ‘moeder op vier wieltjes’, rolt modeshows en, dit is wel heel speciaal, helpt (ex-)gedetineerden bij hun terugkeer in de samenleving. “Het moet normaal worden dat mensen met een beperking overal aan meedoen.” Een interview met een energieke vrouw.

Foto-expositie Monique Velzeboer
In samenwerking met acht revalidatiecentra bracht de bekende fotografe Monique Velzeboer in beeld wat het met mensen met een dwarslaesie doet als zij hun passie volgen. De foto-expositie SHINE is nu te zien.

En verder…

  • Wij Staan Op! is een beweging van jonge mensen met een handicap. Om hun actiewerk te kunnen voortzetten is de club op zoek naar nieuwe leden. Twee WijStaanOppers vertellen over hun actiewerk.
  • Zeilen: Niets zo heerlijk als je zorgen aan de kant te laten en met een boot het water op te gaan. Hansa-zeilster Esther Westmaas vertelt waarom.
  • Darten: Support Magazine was bij de The Hague Disability Darts Invitational en doet uitgebreid verslag.
  • Wmo in de praktijk: Het Sociaal Cultureel Planbureau hield bij zes gemeenten een diepgaande peiling over hoe de Wmo functioneert. Een beschouwing van het rapport, met saignante details.

Nog geen abonnee?
Goed nieuws, het instaptarief voor een abonnement is dit voorjaar verlaagd. Je hebt nu al een jaarabonnement vanaf € 17,50 (zeven edities op de deurmat), of een digitaal abonnement vanaf € 12,50 per jaar.

Verschijningsdatum juni-editie
Dinsdag 22 mei 2018

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *