#HotPersonInAWheelchair: die wielen onder je kont maken niets uit

Trotse rolstoelgebruikers gebruiken Twitter om te laten zien dat hun handicap geen hindernis is. Dat doen ze met de hashtag #HotPersonInAWheelchair, die inmiddels wereldwijd wordt gebruikt.

De Amerikaanse Ken Jennings postte vier jaar geleden ‘Nothing sadder than a hot person in a wheelchair’. Een paar weken geleden kwam Annie Segarra deze tweet tegen en vroeg zich af waarom het ding niet was verwijderd. Daarop besloot ze dat ze zich alleen wilde focussen op positiviteit en startte de hashtag #HotPersonInAWheelchair.

Samen met de hashtag postte ze een foto van zichzelf, mooi aangekleed en in haar rolstoel. ‘Cry about it, babe’, voegde ze eraan toe. De tweet werd ruim 400 keer gedeeld en kreeg 2,7 duizend likes.

Ook in Nederland
De trend is inmiddels ook in Nederland opgepakt. Mariëlle (Max) de Bruin gebruikt haar Twitternetwerk om wat positiviteit te verspreiden en haakte snel in toen ze de hashtag zag. “Ik gebruik Twitter om te laten zien hoe mijn leven als rolstoelgebruiker eruit ziet, om te laten zien dat personen in een rolstoel helemaal niet hulpbehoevend, afhankelijk en zielig (hoeven te) zijn. Het enige wat ons anders maakt is hoe de maatschappij tegen ons aankijkt. Met deze hashtag kan iedereen zien dat de handicap niets uitmaakt. Je bent dezelfde persoon als wanneer er geen wielen onder je kont zouden zitten.”

(Bron: AD.nl)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *