Honda ontwikkelt vier robots om leven te vergemakkelijken

Honda maakt zich klaar om vier concepten voor robots te onthullen op de CES 2018, een grote technologiebeurs in Las Vegas. Ze hebben elk een specifieke functie en moeten het leven van hun gebruikers vergemakkelijken.

Met de nieuwe familie 3E Robotics Concept wil Honda robots aanbieden die interactie kunnen hebben met mensen om hun dagelijks leven te vergemakkelijken. De robots zijn niet allemaal specifiek ontwikkeld voor mensen met een handicap, maar zouden ook voor deze doelgroep het leven kunnen vergemakkelijken. Bij de volgende Consumer Electronics Show in Las Vegas wordt de eerste reeks van vier robots gedemonstreerd.

Rolstoel
De eerste heet 3E-A18 en is een kleine metgezel die in staat is om met een mens te communiceren. De tweede is de 3E-B18B, een soort gemotoriseerde ‘rolstoel’ in een futuristisch jasje om verplaatsingen binnen en buiten de deur te vergemakkelijken. De laatste twee, de 3E-C18 en 3E-D18, zijn dan weer zelfrijdende voertuigjes die boodschappen kunnen vervoeren op de weg (3E-C18) of buiten de gebaande wegen (3E-D18).

Meer eigenschappen van deze assistenten voor werk en vrije tijd worden nog bekendgemaakt bij de opening van de CES voor de pers, op 7 januari.

(Bron: Autogids.be)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *