Hoe mobiel bent u?

Zelf kunnen gaan en staan waar en wanneer je wilt. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar is dit ook het geval wanneer je hiervoor hulpmiddelen nodig hebt? Support Magazine vroeg het haar lezerspanel. En het goede nieuws is dat 78 procent aangeeft blij te zijn met hun mobiliteitshulpmiddelen. Het slechte nieuws is dat 22 procent dat niet is. Beide groepen komen aan het woord. In totaal deden 83 mensen met een lichamelijke beperking mee aan het onderzoek.

Zoals van lezers van Support Magazine verwacht kan worden, beschikt iedereen wel over een of ander hulpmiddel om mobiel te kunnen blijven. Gemiddeld zelfs vier per persoon, zo blijkt uit het onderzoek. Met als koploper de handbewogen rolstoel, die in de huizen van 69 procent van de respondenten terug te vinden is. In dit licht bezien is het natuurlijk mooi dat meer dan driekwart van alle deelnemende panelleden aangeeft over de juiste voorziening te beschikken. Al moet hierbij aangetekend worden dat dat niet zonder slag of stoot is gegaan. Meer dan de helft van hen heeft moeite moeten doen om het te krijgen.

Benieuwd naar de rest van de antwoorden van het lezerspanel? Vind het in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook.

Facebook Twitter Email

  2 comments for “Hoe mobiel bent u?

  1. 26 mei 2017 at 17:18

    83 mensen van de 2,5 miljoen met een beperking…alles is meegenomen, maar er is nog een lange weg te gaan in mobiliteit en toegankelijkheid!

  2. willem heitlager
    26 mei 2017 at 18:06

    niet allen hebben een hulpmiddel thuis nodig maar een stel gezonde hersens achter hun bureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *