Hoe hoger de golf, hoe gaver

Het leven van Thierry Schmitter staat in het teken van sport, tot in het extreme. Twintig jaar geleden zou hij als berggids aan de slag gaan in Zwitserland. Een lawine maakte een eind aan deze droom. De maritiem bouwkundige zit niet graag stil en gooide het over een andere boeg. Met zeilen won hij drie keer goud op een WK en twee keer brons tijdens de Paralympics. Aangezien topsport en een gezinsleven niet te combineren zijn, ruilt Thierry in 2013 de zeilboot in voor een nieuwe uitdaging: kitesurfen!

Het is licht bewolkt, zo windkracht 6. De meeste mensen zouden onder deze omstandigheden niet kiezen voor een dagje strand. Voor Thierry (48) en alle andere liefhebbers van de surfsport zijn deze weersomstandigheden juist ideaal. Veel felgekleurde kites dansen dan ook in de lucht. De surfers gaan helemaal los op het water. Op één na beoefent iedereen de sport staand. “Er zijn maar vijf of zes man over de hele wereld die zittend kitesurfen,” vertelt de in Frankrijk geboren Thierry met een brede grijns. “Er is dus niemand die het je kan leren. ‘Normale’ instructeurs hebben geen idee. Het is echt pionieren. Dat maakt het ook zo leuk.” Thierry spoelt het zout van zijn materiaal en rolt met de aanhanger achter zijn rolstoel richting zijn locker – de grootste bij surfvereniging Jumpteam, waar hij inmiddels voorzitter van is – om het op te bergen. “Nog even douchen. Ik zie je zo binnen!”

Alles lezen over Thierry en zijn passie zittend kitesurfen? Je kunt het volledige artikel vinden in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *