Help het Nederlands team powerchairhockey naar het WK

Foto via Facebook / Nederlands powerchairhockeyteam

Het Nederlands powerchairhockeyteam is volop in voorbereiding op het wereldkampioenschap dat in september plaats zal vinden in Italië. Daar hebben ze namelijk als regerend Europees en wereldkampioen een duidelijke doelstelling: prolongatie van de wereldtitel. De KNHB stelt geen budget meer beschikbaar, waardoor het team genoodzaakt is door middel van een crowdfundingspagina sponsors te zoeken die hen financieel willen ondersteunen in de voorbereidingen en de reis naar het WK in Italië.

De ploeg is met 10 spelers en 13 personen staf (waaronder verzorgers/verpleging, fysiotherapeut, etcetera). Dit is een groot team wat naar Italië af moet reizen en daarom zijn de reis- en verblijfskosten ook hoog. In totaal hebben zij 5.000 euro nodig om naar het WK te kunnen gaan. Met hun topsportmentaliteit doen ze er alles aan om het benodigde geld in te zamelen, maar ze kunnen de financiële hulp nog goed gebruiken.

Hoe staat het Nederlands powerchairhockeyteam ervoor?
Afgelopen jaar heeft het Nederlands powerchairhockey team, in het kader van voorbereiding, deelgenomen aan de Paragames in Breda. Daar werden ze ook kampioen en lieten ze België (zilver) en Zwitserland (brons) achter zich. Het niveau is dus hoog en de kans is erg groot dat ze hun titel te prolongeren.

Powerchairhockey
Powerchairhockey is hockey dat wordt beoefend door mensen met een lichamelijke beperking en wordt gespeeld in een elektrisch aangedreven rolstoel. Door weinig andere fysieke sportmogelijkheden is powerchairhockey vaak de enige mogelijkheid voor deze doelgroep om in teamverband te kunnen sporten. Het wordt gespeeld in een sporthal, op een veld dat te vergelijken is met een ijshockeyveld. Een team bestaat uit vier veldspelers en één keeper.

Je kunt een bijdrage leveren aan de crowdfundingsactie via de website.

(Bron: Worldofcrowdfunding)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *