Den Haag wil koploper worden in toegankelijkheid voor mensen met beperking

Den Haag. Foto via Flickr/Alias 0591

Den Haag gaat zich aanmelden als koploper om de toegankelijkheid van de stad voor mensen met een beperking te verbeteren. Dat blijkt uit het antwoord van het stadsbestuur op vragen van de PvdA in de gemeenteraad.

Marije Talstra van de PvdA is blij met het antwoord. “Ontzettend goed dat we in Den Haag serieus werk gaan maken van het VN-verdrag voor mensen met een beperking. Helaas zijn veel openbare gebouwen, winkels, restaurants en straten nog niet altijd goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel.” Het doel van het verdrag, dat vorig jaar door Nederland werd ondertekend, is het wegnemen van de belemmeringen die mensen met een beperking in de samenleving ervaren. Gemeenten die mee doen aan het koplopersprogramma van VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) doen er een tandje bij om als eerste resultaten te laten zien.

Participatie
Daarbij gaat het niet alleen om het aanpassen van gebouwen en straten, legt Talstra uit. “Het gaat er ook om dat mensen met een beperking mee kunnen doen als ieder ander, of dat nu gaat om school, werk, het bezoeken van concerten en musea, het gebruik van websites of gewoonweg goede zorg en ondersteuning. Allemaal gebieden waarvan het goed is dat we hier extra aandacht aan gaan besteden als stad.”

(Bron: Den Haag FM)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *