“De goede punten meenemen en werken aan de foutjes”

Jeffrey Stuut. Foto: Mathilde Dusol.

Na de teleurstellende dag van gisteren was het vandaag tijd voor revanche. Het lukte de Nederlandse paralympiërs half om dat ook werkelijk te doen in Pyeongchang. Iedereen kwam aan de finish, maar tot medaillewinst kwam het nog niet.

Vooral bij de zitskiërs bewees de Super G dat het niveau enorm hoog is en zeker tien, twaalf mannen mee kunnen doen om de podiumplaatsen. Jeroen Kampschreur werd in dat secondenspel zevende, Niels de Langen eindigde op plaats 14. “Ik denk dat ik nog wel wat dichter bij het podium had kunnen zitten”, zegt Kampschreur. “Maar de andere jongens zijn snel gegaan. Bij mij zaten er een paar foutjes in, ik weet dat ik beter kan. Maar goed, ik ben gefinisht; dat geeft een positief gevoel voor de komende dagen.”

Goed gevoel
Voor zitskiester Linda van Impelen was haar zevende plaats op de Super G haar eerste paralympische optreden. “De kop is eraf”, verzuchtte ze. “Ik ben niet tevreden over het resultaat en niet over de race. Ik hoopte dat ik meer van mezelf kon laten zien en dat is niet gelukt. Maar ik kon vandaag niet beter. Een maand geleden ben ik hard gevallen in Canada, dat zit toch nog tussen mijn oren. Ik had meer tijd nodig om het eruit te skiën. Ik heb zin in de volgende races. Ik moet zorgen dat ik het goede gevoel door ga trekken.”

Jeffrey Stuut en Anna Jochemsen gingen gisteren in de afdaling onderuit, vandaag kwamen ze wel over de finish. Stuut als 16e, Jochemsen als zesde. “We hebben binnen het team besproken dat we ook moeten genieten”, zei Stuut na de finish. “Ik was alleen maar bezig met het resultaat; dat verlamde me. Dus had ik me voorgenomen dat ik na de finish in elk geval wilde genieten dat ik hier sta en dat ik dat met mijn familie mag delen.”

Welk gevoel overheerste bij Jochemsen? “Jammer. Ik zou het zo graag nog een keer doen. Ik had veel meer moeten aanvallen. Gisteren viel ik wel aan, maar ging ik na drie bochten onderuit. Ik had het nu aan moeten pakken zoals gisteren en dan blijven staan.”

Supercombinatie
De alpineskiërs hebben morgen een rustdag. Dinsdag staat de supercombinatie – een combinatie van Super G en slalom – op het programma. “Ik moet de goede punten van vandaag meenemen en leren van mijn foutjes”, zegt Kampschreur. “Die ga ik meenemen naar de Super G van dinsdag, om die jongens vervolgens in de slalom allemaal te pakken.”

(Tekst: Robin Wubben/Parawatcher)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *