Fotograaf met verlamde handen

Ondanks zijn broze gezondheid houdt John Geven veel schoteltjes in de lucht. Hij is fotograaf (zonder ooit een camera te hebben vastgehouden), creatief ondernemer, productontwikkelaar en gemeenteraadslid dat zijn dorp Nuenen op de wereldkaart wil zetten. “Een beperking zit in principe in je hoofd, maar de mate van je beperking bepaalt wel wat je moet willen.”

Zijn studiocomplex is in één woord indrukwekkend. Een van de drie fotostudio’s is zo groot dat er productfoto’s van zweefvliegtuigen of landbouwmachines in worden
gemaakt. John kan dan ook KLM en Philips tot zijn klanten rekenen. Zijn portfolio varieert van product-, sport- tot lifestylefotografie. John: “Mij trekt vooral de interactie met mensen, die ik op hun mooist in beeld wil brengen.” En dat terwijl hij nog nooit een camera heeft vastgehouden. John heeft door een hoge dwarslaesie geen gevoel in zijn handen. Foto’s maakt hij met behulp van een verrijdbaar robotstatief met een digitale camera voorop. “Met mijn mond druk ik de draadontspanner
af.”

John had de wijnhandel van zijn familie overgenomen, maar dit werk werd door zijn beperking erg lastig. Hij kreeg een passie voor fotografie. “Ga doen wat je leuk vindt, verkoop de toko, zei mijn vader.” Maar hoe word je fotograaf zonder gevoel in beide handen? John kwam via via bij de Technische Universiteit van Eindhoven terecht. Drie jaar lang werkten 45 studenten van de faculteit Werktuigbouwkunde aan een aangepaste fotostudio.

Benieuwd naar de rest van het artikel over John Geven? Vind het in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *