Europese Para-Dressuur kampioenen aan start in Genemuiden

Rijvereniging en ponyclub de Zwartewaterruiters uit Genemuiden organiseert op 8, 9 en 10 februari voor de tweede maal de internationale FEI Para-Equestrian dressuurwedstrijd waarbij 39 deelnemers uit 12 landen aanwezig zullen zijn. De Zwartewaterruiters organiseren deze unieke FEI-internationale wedstrijd voor topsporters met een lichamelijke handicap.

Tijdens deze dressuurwedstrijd komen onder andere Europees Kampioen Julie Payne (GBR), de Oostenrijkse Pepo Puch (AUT) en gouden EK-medaille winnaar Frank Hosmar (NED) aan start.

Wereldkampioenschappen
In het Hippische Centrum zullen internationale ruiters en amazones met een handicap gaan strijden per Grade tijdens de Team test, Individuele proef en Kür op Muziek. Tevens geldt deze CPEDI3*-wedstrijd op Nederlandse bodem als kwalificatiewedstrijd voor de wereldkampioenschappen. De Wereldruiterspelen (WEG2018) worden in september 2018 georganiseerd in Tryon (North-Carolina) in de Verenigde Staten.

De organisatie ontvangt 39 para-topsporters vanuit de hele wereld, waaronder ook acht deelnemers uit het succesvolle Nederlands Para-dressuurteam onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink. Daarnaast komen ook deelnemers uit Duitsland, Groot-Brittannië, Japan, Saoedi-Arabië, Singapore en Hongkong aankomende woensdag naar Genemuiden.

Entree
Aanstaande donderdag 8 t/m zaterdag 10 februari is de toegang elke dag gratis voor het publiek in het Hippisch Centrum en is een ieder van harte welkom tussen 11.00 en 18.30 uur. Meer informatie is op de website van de Zwartewaterruiters te vinden.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *