Elro’s voor kids: zelf op pad

Syb

Op een bepaalde leeftijd wil ieder kind loskomen van zijn of haar ouders. Niet meer geduwd worden door vader, moeder, opa, oma, broer of zus, maar gewoon lekker zelf de wereld verkennen. De elektrische rolstoel kan uitkomst bieden. In dit artikel een aantal rolstoelen en hun bestuurders.

Syb is net drie, met veertien maanden is er SMA type 1c bij hem gediagnosticeerd. In revalidatiecentrum Rijndam zat hij voor het eerst in een elektrische rolstoel. Moeder Esther: “Iedere keer als hij tegen het pookje duwde en de rolstoel ging vooruit, werd hij helemaal blij. En de toeter vond hij het einde. Net als bij de eerste stapjes van een kind, moest ik huilen bij de eerste meters die hij reed. We gingen iedere week naar het revalidatiecentrum om te oefenen. Binnen de kortste keren draaide hij met gemak de lift in en reed hij de kantoren van de arts en ergotherapeut binnen. Die laatste was het die ons adviseerde om een elektrische rolstoel aan te vragen. Bovenaan het pakket van eisen stond dat de stoel heel laag moest kunnen komen, zodat Syb op ooghoogte kon spelen met zijn leeftijdsgenootjes. We wilden graag de Koala voor Syb, maar de leverancier wilde of kon deze niet leveren. Aangezien we nieuw waren in dit wereldje hebben we ingestemd met een andere rolstoel. Het heeft bijna een jaar geduurd voordat deze klaar was. Iedere keer was er weer iets mis: of ze kwamen met een volwassen zitting op de stoel of een zonder beensteunen, en de stoel was sowieso te hoog. Net voordat de rolstoel eindelijk klaar was kreeg Syb een korset, waardoor hij helemaal niet goed meer in de stoel zat. Syb gebruikte de rolstoel nauwelijks.

Wil je weten welke elektrische rolstoelen wél ideaal zijn voor kinderen? Je kunt het gehele artikel vinden in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *