Efteling verandert opnieuw beleid voor bezoekers met beperking

Ingang De Efteling. Foto via Flickr/thecrypt

De Efteling past opnieuw het beleid voor bezoekers met een handicap aan. Binnenkort kunnen ook particulieren een zogeheten ‘begeleidersabonnement’ aanschaffen. Voorheen was dat speciale abonnement alleen beschikbaar voor medewerkers van instellingen.

Aanleiding is een klacht van een moeder die een abonnement wilde kopen voor haar dochter die een meervoudige handicap heeft. De vrouw kreeg te horen dat zij niet in aanmerking kwam voor een begeleidersabonnement en deed vervolgens haar beklag bij antidiscriminatiebureau RADAR. Met succes, want de Efteling maakt dat abonnement dus ook beschikbaar voor particulieren.

Het verschil tussen beide abonnementen is dat de begeleidersvariant niet op naam staat, aangezien mensen met een beperking vaak door verschillende mensen worden begeleid.

Eerdere maatregelen
De verdere versoepeling volgt op de al eerder teruggedraaide maatregel dat bezoekers met een beperking een doktersverklaring bij zich moesten hebben. De melding daarover van de Tilburgse Amber Binders leidde zelfs tot kamervragen.

(Bron: Omroep Brabant)

Facebook Twitter Email

  3 comments for “Efteling verandert opnieuw beleid voor bezoekers met beperking

 1. cindy
  9 augustus 2017 at 12:12

  belachelijk mensen met een beperking, worden gewoon verdrongen in pretparken. of op deze manie belachelijk gemaakt. ik heb zelf ook een beperking waardoor ik gebruik maak van een rolstoel. en ik kom ook veel van deze rare regels tegen. als ik met vrienden zonder beperking ergens heen wil. ik woon dan niet in een woonvorm met begeleiding, maar zou het ook niet accepteren dat je de toegang of een abonnement word ontzegt omdat jij als gehandicapte vaak een andere persoon mee neemt voor dag uit. ik wil wel eens weten hoe mensen die deze regel hebben opgesteld, t zouden vinden dat hun in eens een beperking hebben door ziekte ongeluk, en ze niet in aanmerking komen voor abonnement omdat er van uit gegaan word dat zij steeds met andere begeleiding van een pretpark willen genieten

  • willem
   25 augustus 2017 at 17:16

   weet je wat het is Cindy het staat heel ver van hun bed af enkan hun niets schelen hoe hard ze ons raken

 2. Inge
  1 november 2017 at 18:37

  Per vandaag is het begeleidersabonnement verkrijgbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *