Eerste NK Rolstoelhandbal op ParaGamesBreda

Foto via Cobi Neeft

Ter gelegenheid van de ParaGamesBreda werd in de sporthal van Bavel het eerste NK rolstoelhandbal georganiseerd. CSV uit Castricum mag zich dit jaar Nederlands kampioen noemen.

Na de opening door de voorzitster van de ParaGames volgde er een elftal spannende wedstrijden.

Concurrentie
De eerste match was tussen de Quintusselectie en HCB. Als grootste concurrent van het sinds het nog korte bestaan van rolstoelhandbal nagenoeg ongeslagen CSV, won Quintus overtuigend. En hiermee was meteen de toon gezet voor een reeks wedstrijden, waarin de onderlinge verschillen soms groot waren, maar waar de gezamenlijke harmonie en het respect voor elkaar des te meer tot uiting kwam.

De tweede match was tussen Ventura en het belofteteam van Quintus. Met een 5-1 overwinning boekte debutant Ventura knap zijn eerste winst op een toernooi. HCB trof het een stuk minder want dat moest nu tegen CSV en dat deed wat van hen verwacht werd.

Na nog enkele wedstrijden werd de eerste halve finale gestreden tussen CSV en Ventura, waarin CSV overwon. Terwijl in de tweede halve finale tussen Quintus 1 en SEW de eerstgenoemde een zeer nipte zege behaalde.

Finale
En dan de grote finale. Gedoodverfd favoriet CSV tegen een op revanche belust Quintus. Wanneer Quintus tijdens de wedstrijd ook maar enige illusies mocht hebben, dan werden die al gauw door CSV aan duigen geschoten. Met een 8-4 overwinning werd CSV terecht Nederlands kampioen rolstoelhandbal en hadden alle deelnemers een fantastische dag gehad. Deze editie ParaGamesBreda bewezen dat rolstoelhandbal steeds meer in de lift zit.

Lees hier meer over de ParaGamesBreda.

Foto via Cobi Neeft

(Bron: Handbal.nl)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *