Eerste Nationale Aikido stage door instructeurs met handicap

In het kader van de Internationale Gehandicapten Dag wordt er op zondag 3 december een nationale stage in de sport Aikido gehouden waarbij vier Yudansha’s (zwarte band niveau) met een beperking les zullen geven aan alle Aikidoka’s die met hen dit bijzondere moment willen vieren.

Het is de eerste keer dat er in Nederland (en daarbuiten) een dergelijk evenement in Aikido met leraren met een handicap plaatsvindt. De stages zullen om 12.00 uur geopend worden door Erik Louw Sensei (6e Dan Aikido en menkyō en shidosha van Ōtake-dōjō in Katori Shintõ Ryu) die als eerste docent in Nederland in begin 1980 begon met lesgeven aan sporters met een handicap. Daarbij wordt Erik Louw Sensei bijgestaan door de afsluitende docent van de dag Wilko Vriesman (6e Dan Aikido, secretaris Aikido Nederland en secretaris International Aikido Federation).

Docenten met beperking
De vier docenten met een beperking zijn: Lydia Zijdel (3e Dan en Aikido docent level 3, sinds 1983 als Rolstoel Aikidoka actief, dwarslaesie), Wendelina Timmerman (3e Dan, sinds 1986 actief, Slechthorend), Martin Mens (3e Dan, docent level 3 sinds 1987 actief, Herseninfarct, afasie) en Jonathan Griffioen (1e Dan sinds 2008 actief, ziekte van Parkinson sinds zijn 22e).

De nationale stage wordt gehouden in Sporthal de Pijp, Dojo, Lizzy Ansinghstraat 88 te Amsterdam. Het duurt van 12.00 uur tot 16.00 uur en entree is gratis. Voor meer informatie kun je mailen naar: aikidoability.lydia@gmail.com of bellen naar 06 549 336 44.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *