“Het eerste contact moet een helpende hand zijn”

En de nieuwe Mis(s) 2017 is geworden: Mirande Bakker (41) uit Olst! Mirande, eenzijdig verlamd, rolstoelgebonden en eigenaar van kapsalon Art of Hair, waarschuwt meteen alvast. De politiek kan haar borst natmaken. “Iedereen met een beperking hoort de eerste levensbehoeften verschaft te krijgen.”

“Het was één groot gekkenhuis,” kijkt Mirande terug op haar verkiezing tot Mis(s) 2017. Stond ze na haar kroning opeens een babbeltje te maken met minister-president Mark Rutte. Ze waarschuwde hem maar meteen alvast dat ze binnenkort op de stoep zal staan. Maar ze beleefde nog veel meer onvergetelijke dingen. “Eigenlijk heb ik de verkiezingen als een mooi wonder ervaren. De kandidaten die het elkaar helemaal gunden, er was totaal geen concurrentiestrijd. De betrokkenheid van Lucille, geweldig. Ze is een enorme steun voor ons allemaal geweest. Het leukst vond ik de badpakkenronde Bionic Women. Je werd op je allersterkst neergezet.”

Voor bijkomen van deze vermoeiende periode kreeg Mirande geen kans. Er volgde een ‘hysterische’ week van interviews en een bijna niet door te komen berg berichten en e-mails. Het glossy magazine Linda en RTL Live wilden een interview. En het blijft maar doorgaan. Tijdens ons gesprek krijgt zij een felicitatie van de commissaris van de Koning, die haar bewondering uitspreekt voor hoe Mirande zich met zoveel kwetsbaarheid presenteerde. “Daar gaan we dus ook een afspraak mee maken,” reageert zij zakelijk. “Ik ben vanaf het eerste moment begonnen met netwerken.”

Alles lezen over Mirande Bakker en de periode na de Mis(s) verkiezing? Je kunt het volledige artikel vinden in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *