Droomvlucht door virtual reality ervaarbaar voor mensen met beperking

Foto via Efteling

Droomvlucht, een van de populairste attracties in de Efteling, is vanaf het voorjaar ook te beleven voor gasten met een beperking. Door het gebruik van virtual reality en andere technieken ervaren gasten ongeveer hetzelfde als mensen die in de echte attractie zitten.

Droomvlucht is een van de vier attracties in het park in Kaatsheuvel die, vanwege veiligheidsredenen, niet te bezoeken zijn door mensen met een beperking. De overige drie zijn Villa Volta, de monorail bij het Volk van Laaf en kindermolen Polka Marina.

Verder zijn Doornroosje en een gedeelte van het Kabouterdorp in het Sprookjesbos niet toegankelijk voor gasten met een beperking.

Contact met gezelschap
In de nieuwe Virtuele Droomvlucht worden dankzij de virtual reality en andere digitale technieken alle zintuigen geprikkeld. De gast ziet niet alleen wat er gebeurt, maar voelt ook de wind van de snelheid in zijn of haar gezicht en ruikt de zoete geuren van Droomvlucht. Dankzij een koptelefoon en microfoon kan de gast op afstand contact maken met zijn of haar gezelschap.

Groepsbeleving
“Wij vinden het belangrijk dat iedereen van een dagje Efteling kan genieten, dus ook gasten met een beperking”, zegt bestuursvoorzitter Fons Jurgens. “Waar voorheen VR een individuele beleving was, zorgen we met andere technieken voor een groepsbeleving. Dat past echt bij de Efteling.”

De Virtuele Droomvlucht is bedacht door een medewerker van de Efteling.

Als voorproefje een rit in Droomvlucht zonder VR:

(Bron: NU.nl/Eindhovens Dagblad)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *