Darters met handicap strijden tegen elkaar op The Hague Disability Darts Invitational

Tweevoudig Nederlands kampioen Arie van der Rassel. Foto: Evert Zomeraag

Op zaterdag 17 februari 2018 is het Haagse Theater aan het Spui in Den Haag het decor voor een groots internationaal dartstoernooi voor darters met een handicap: The Hague Disability Darts Invitational. Zestien topspelers uit binnen- en buitenland zullen strijden om de beker, het prijzengeld en rechtstreekse deelname aan de WDDA Winmau World Masters Championships 2018, het WK, dat later in het jaar in Engeland wordt gehouden.

Hans Willink, namens Stichting Haagse Sportstimulering de initiatiefnemer voor het toernooi: “Ik zag dat het WK voor gehandicapte darters in een zijzaaltje werd afgewerkt en dat vond ik wat sip. Ik ben als fotograaf al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw verbonden aan het darts en heb alle grote Nederlandse en Engelse toernooien meegemaakt. Door die ervaring, ontstond de gedachte om een toernooi neer te zetten, dat helemaal in de sfeer is van de World Darts Trophy en de International Darts League.”

Alles erop en eraan
Zestien topspelers uit Nederland en buitenland nemen deel aan het toernooi. Ook zal er, in plaats van de traditionele walk-on girl, een allereerste roll-on girl ooit zijn. Meervoudig Nederlands kampioene wheelen (rolstoelracen) Willy Feenstra neemt deze rol op zich. Alle wedstrijden worden op een podium, inclusief opkomstmuziek en officials van de Nederlandse Dartsbond (NDB), gespeeld. Marco Meijer, die ondermeer de caller is bij de Bauhaus Dutch Open Darts en het wereldberoemde Lakeside World Darts, zal de ‘onehundredandeighty’s’ uit de luidsprekers laten schallen en Jacques Nieuwlaat, de commentator van RTL Darts, zal de spelers aankondigen.

“We hopen dat het Theater aan het Spui, voor deze gelegenheid omgetoverd tot een echte dartszaal inclusief lange tafels en banken, vanaf de eerste partij vol zit met enthousiast publiek. Opdat de spelers de unieke ervaring krijgen die ze verdienen. Ik ben ervan overtuigd, dat het dartspubliek ze dit ook gunt”, sluit initiatiefnemer Hans Willink af.

Kaartverkoop
Informatie over de kaartverkoop is vanaf 10 januari te verkrijgen via de website van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. Kun je niet bij het toernooi aanwezig zijn om de wedstrijden toe te schouwen, dan is er ook nog de mogelijkheid om deze via een livestream te bekijken. De livestream wordt ook door Jacques Nieuwlaat becommentarieerd.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *