BN’ers en B-Team dienen petitie in voor Onbeperkt Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer moet toegankelijker worden voor iedereen. Onder andere Gijs Staverman, Anita Witzier en Marc de Hond zijn het daar mee eens. Daarom roepen de BN’ers in een videoboodschap op om te stemmen voor beter openbaar vervoer.

De actie wordt geleid door het B-Team (Betere Team) van No Limits Network, dat onderdeel is van KRO-NCRV.

Petitie
Onbelemmerd met het openbaar vervoer reizen is voor veel mensen met een beperking in Nederland lastig. Zo is bijvoorbeeld 98% van de bussen toegankelijk en slechts 46% van de bushaltes. Als rolstoeler met de trein reizen is al helemaal een opgave. Daarom heeft het B-team een petitie opgesteld, waarin ze aan staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vragen ervoor te zorgen dat al het nieuwe materieel dat vanaf nu wordt aangeschaft voor het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk is. BN’ers als Gijs Staverman en Marc de Hond steunen het B-Team met hun campagne.

Wat moet er veranderen?
Alle nieuw aangeschafte bussen, trams, metro’s en treinen moeten voorzien zijn van diverse hulpmiddelen voor mensen met een beperking, zoals onder andere een zelfstandige instap (schuiftrede) en voldoende ruimte voor rolstoelen.

Daarnaast vraagt het B-Team de staatssecretaris ervoor te zorgen dat de stations en perrons voor alle vormen van openbaar vervoer tijdig worden aangepast, zodat er ook daadwerkelijk gebruik gemaakt kan worden van het nieuwe materieel. Dit kan bijvoorbeeld door de hoogte aan te passen voor een gelijke instap.

Het B-Team wil deze petitie in de Week van de Toegankelijkheid, van 2 tot 7 oktober 2017, in Den Haag aanbieden.

B-Team
Het B-Team is een web only programma waarbij consumentenproblemen van mensen met een beperking aan de kaak worden gesteld. Het B-Team wordt gemaakt door en voor jongeren met een beperking. De reporters van het B-Team zijn Denise Stoopen, Lex Bekkernens, Danny Smoorenburg, Calvin Punter en Marlyn Tibbert. Vanaf september is het B-Team te zien op het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van No Limits Network.

(Bron: Radio.nl)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *