Bedrijf ‘pimpt’ rolstoelen voor meer luxe en comfort

Foto via Flickr/Tim Parkinson

Een gepimpte rolstoel die je het luxe gevoel van bijvoorbeeld een Bentley of Aston Martin geeft. Waarom zou dat niet kunnen, vraagt specialist in luxe bekleding Dennis van Kemenade uit Someren-Heide zich af. Jarenlang werkte hij als technicus in de revalidatiezorg, maar sinds twee jaar heeft hij zijn eigen bedrijf in luxe bekledingskunst: Conceptstitch.

En die twee passies wil Dennis nu heel graag combineren door rolstoelen een luxe look en feel te geven. Vergelijkbaar met een (sport)wagen uit het hogere segment. “Denk aan nappaleer, materialen in de kleur Ferrarirood en stikwerk dat grenst aan plastische chirurgie.”

“Alles maatwerk en uiteraard handwerk”, legt Dennis uit. “Want waarom zouden rolstoelgebruikers alleen maar kunnen kiezen uit standaardmaterialen en -oplossingen?”

Handwerk heeft een prijs
Dit handwerk heeft ‘uiteraard’ een prijs, beaamt Dennis. “Maar ja, een luxe sportwagen kan ook niet iedereen zich veroorloven.” Qua prijs moet je volgens hem denken aan zo’n 2500 euro voor een volledig gepimpte rolstoel.

De rolstoel die Dennis voor ogen heeft, heeft hij nog niet gemaakt. Maar ideeën heeft hij meer dan genoeg. De stoffeerder is dan ook op zoek naar een kandidaat. “Misschien een autofanaat die zich in zijn (sport)rolstoel wil voelen als in een Bentley of een Ferrari.”

Luxe én comfort
Hij benadrukt dat alles in overleg zal gaan met een arts of ergotherapeut. “Zitcomfort moet immers behouden blijven en het liefst nog verbeterd worden”, legt hij uit. “Maar daarbij wil ik dus heel nadrukkelijk rolstoelgebruikers het gevoel van luxe geven.”

Als technicus in de zorg heeft Dennis jaren geleden de rolstoel van een tiener gepimpt. “Hij was een enorme Ferrarifan. Ik heb toen zijn stoel bekleed met Ferrarirode stof waarin uiteraard het logo van Ferrari zat. Als ik terugdenk aan het moment dat hij zijn stoel zag, dan krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen. Kippenvel.”

(Bron: Omroep Brabant)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Bedrijf ‘pimpt’ rolstoelen voor meer luxe en comfort

  1. janine
    27 augustus 2017 at 08:51

    goed initiatief , zeer geinteresseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *