Anders is prima

De vele kindervragen zette rolstoelgebruikster Wendy Legierse-Louwers ertoe aan om kinderboeken te gaan schrijven. Hoofdpersoon Renske is een gewoon meisje, maar toch ook een beetje anders. In haar rolstoel beleeft zij de meest spannende avonturen. “Ik vind de openheid van kinderen heerlijk.”

Als Renske, de hoofdpersoon in de kinderboeken Renske met Wielen, na een ongeluk in een rolstoel belandt, wordt haar leven plotseling totaal anders. Ze moet dingen opnieuw leren. Hoe is het om in een rolstoel te zitten? Kan ze nog wel naar dezelfde school? En ook voor haar beste vriendjes Lizzy en Tygo is het best wel wennen. Kan je nog samen spelen met iemand in een rolstoel? Is zij nu eigenlijk anders? Maar Renske is een echte doorzetster, vertelt schrijfster Wendy Legierse-Louwers. Ze gaat langzaam ontdekken dat zij heel veel nog wél kan. Renske doet volop mee met haar klasgenoten, al is dit soms in aangepaste vorm of heeft ze een beetje hulp nodig. Wendy: “Dat is superbelangrijk: het blijven meedoen met de anderen, anders vereenzaam je.” De verhalen vormen een ontdekkingstocht waarin Renske groeit. Op gegeven moment is zij zo sterk dat ze op schoolkamp een heldendaad verricht. Wendy: “Ik heb geprobeerd op een kinderlijk eenvoudige manier de veranderingen weer te geven, waar je tegenaan loopt als jij of iemand in jouw omgeving in een rolstoel terecht komt.”

Meer lezen over ‘Renske met Wielen’ en schrijfster Wendy? Je kunt het gehele artikel vinden in de kidsspecial van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *