Al 10.000 handtekeningen voor petitie Onbeperkt Openbaar Vervoer

De petitie voor een beter toegankelijk Openbaar Vervoer, geïnitieerd door het B-Team van KRO-NCRV’s No Limits Network, is sinds de start ervan half juli al meer dan 10.000 keer ondertekend.

De afgelopen weken hebben bekende acteurs en TV- en radiopresentatoren zich hard gemaakt voor deze actie. Met deze petitie wil het B-Team aan staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vragen om ervoor te zorgen dat al het nieuwe OV-materiaal dat vanaf nu wordt aangeschaft voor iedereen toegankelijk wordt. Want onbelemmerd met het openbaar vervoer reizen is voor veel mensen met een beperking in Nederland lastig.

Zo zijn bijna alle bussen wel toegankelijk, maar is nog niet eens de helft van alle bushaltes dit. En als je met je rolstoel met de trein mee wilt, dan moet je alles ruim vantevoren regelen. Een spontaan bezoekje aan vrienden in een andere plaats is dan een grote uitdaging! Het B-Team wil deze petitie in De week van de Toegankelijkheid (2 tot 7 oktober) in Den Haag aanbieden.

B-Team
Het B-Team is een web only-programma van KRO-NCRV, waarbij consumentenproblemen van mensen met een beperking aan de kaak worden gesteld. Het B-Team wordt gemaakt door en voor jongeren met een beperking. Vanaf september is het B-Team te zien op het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van No Limits Network, dat onderdeel is van KRO-NCRV.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *