Elke van Achterberg wint vier medailles op WK rolstoelschermen

12 juli 2017 - Redactie Support Magazine

De IJsselsteinse rolstoelschermster Elke van Achterberg heeft op de wereldkampioenschappen rolstoelschermen voor de jeugd in de Poolse hoofdstad Warschau drie zilveren en één bronzen medaille gewonnen. Elke kwam op de wereldkampioenschappen uit op maar liefst vier toernooien. In elk ervan was de 17-jarige schermster dus succesvol en ook bij de senioren hield ze zich knap staande.

Zowel op floret als degen won Van Achterberg in de categorie tot en met 17 jaar de zilveren medaille. De regerend wereldkampioene jeugd en nummer twee van de Europesche kampioenschappen senioren Alena Evdokimova uit Rusland was met 9-15 en 12-15 nog net te sterk voor het Nederlandse talent.

Prestatie

Elke wist in het degentoernooi tot en met 23 jaar haar gedoodverfde Franse concurrente Marine Ecorchon achter zich te houden. Ze versloeg haar in de halve finale met 15-7. Ook in deze finale schermde Elke tegen Alena Evdokimova, waar zij evenals in de finales U17 van verloor. Op floret U23 eindigde Elke achter de Russische Evdokimova en Nino Tibliashvili uit Georgië op een knappe derde plek.

Hoewel ze vooraf tot doel had gesteld om goud te winnen, kan de IJselsteinse terugkijken op zeer geslaagde toernooien. Tot nu was de beste prestatie op de wereldkampioenschappen telkens een derde plaats.

Senioren

Voorafgaand aan de WK vond in Warschau ook de World Cup senioren plaats. Ook hier deed Elke het goed. Ze eindigde op degen als tiende in het eindklassement en liet een aantal topschermsters van de Paralympische Spelen vorig jaar in Rio achter zich. Op floret werd Elke twaalfde.

(Bron: Utrechtse Sportkrant)