Wij Staan Op: VVD gijzelt ratificatie VN-verdrag

11231753_1447994825513154_6462393372254244365_nKortzichtig, laf, onmaatschappelijk, onparlementair en discriminerend; actiegroep ‘Wij Staan Op!’ heeft geen goed woord over voor de opstelling van de VVD inzake de ratificering van het VN-verdrag over de rechten van mensen met een beperking.

De Tweede Kamer spreekt zich op 19 januari uit over de ratificatie van dit verdrag. In een amendement pleitte Otwin van Dijk (PvdA) afgelopen week voor toegankelijkheid als een wettelijke norm. De VVD ging hier voor liggen en dreigde als ultimum remedium de hele ratificatie van het VN-verdrag te blokkeren. In een open brief aan de fractievoorzitters van de Tweede Kamer laat ‘Wij Staan Op!’ weten dit “een schandelijke gijzeling” te vinden, die getuigt van een “ondemocratische en discriminerende houding”.

Tandeloze tijger
“De VVD wil van de ratificatie een tandeloze tijger maken, door de toegankelijkheid van de samenleving niet als norm te zien maar als een streven voor de komende twintig, dertig jaar”, schrijven de actievoerders. “Dit maakt de ratificatie tot een nietszeggende handeling die slechts een voortzetting van het huidige beleid betekent. Het huidige beleid heeft als belangrijkste effect gehad dat vele mensen met een beperking tot inactiviteit, chronische vermoeidheid en werkloosheid worden gedwongen, omdat de samenleving te weinig voorzieningen treft om hen te laten participeren.”

Kosteloos
Volgens ‘Wij Staan Op!’ snijdt het argument van de VVD dat een wettelijke verplichting tot onbeheersbare financiële consequenties leidt, geen hout. “Veel inclusieve maatregelen zijn kosteloos en meeliftend op bestaande initiatieven in te bouwen. In de uitvoering van het amendement zijn talloze manieren te bedenken waarin aanpassingen die leiden tot disproportionele investeringen, kunnen worden vertraagd of uitgesmeerd.”

Volgens ‘Wij Staan Op!’ verraadt “de halsstarrige opstelling van de VVD dat zij feitelijk überhaupt niet bereid is te investeren in een inclusieve samenleving. Dit vindt Wij Staan Op! niet alleen kortzichtig en laf, maar ook onmaatschappelijk, onparlementair en discriminerend.”

Wij steunen het initiatief Wij Staan Op! Bekijk hier het portret van Pauline Gransier.

Posted by Zcene Movingmediacompany on Monday, January 18, 2016

(Bron: Skipr)

Facebook Twitter Email

  2 comments for “Wij Staan Op: VVD gijzelt ratificatie VN-verdrag

 1. L.B.Richter
  20 januari 2016 at 11:18

  De VVD zal weer eens niet dwars liggen als het om iets sociaals gaat en eventueel geld gaat kosten, je mag het bedrijfsleven toch niet op kosten jagen, dan kom je aan de VVD portemonaie. Iets verplicht stellen dat kan al helemaal niet V R I J H E I D daar gaat het om. Brengen gehandicapten wel genoeg op, b.v. in de horeca en op andere plaatsen, daar moet ook wel naar gekeken worden……… Als je ze de mogelijkheid niet geeft valt er ook niets te besteden………..Participatie dat is het MOTTO, meedoen met en in de maatschappij, maar dat geldt alleen maar op het vlak van je eigen kost verdienen, dat geldt niet voor recreatie en plezier maken, dat zijn maar bijzaken, dat is luxe en die is alleen voorbehouden aan mensen die vooral de VVD aanhangen!!!!!!!!!

 2. J.d.L
  10 februari 2016 at 00:51

  Tja…. Dit is een euvel dat inderdaad op elk sociaal terrein continu bij de VVD optreedt.

  Vraag je het een VVD’er PERSOONLIJK, dat zijn ze zelden te beroerd om iets te doen.

  Eenmaal lekker warm in hun VVD clubje krijg je wel eens te vaak de indruk dat men er een sport van maakt alles wat medemens is met welke van ellende dan ook te kleineren. Dan moet iedereen naar “hèn” kijken om te zien hoe het moet: hard werken en véél geld maken. Niet zeuren ook, vooral. Dat mogen zij alleen. Over geld en belastingen.

  Dat pijn en alle andere soorten armoede lijden keihard werken is, omdat het ALTIJD aanwezig is, is een punt dat de gemiddelde groepsVVD’er zich pas een heel klein beetje gaat snappen na de eerste hernia….

  Ik zie het ego-staren trouwens ook nog wel bij een paar andere partijen terug.

  De Moderne Hollandse Mentaliteit:
  Alles wat jou of je clan overkomt beklagen en betreuren we eindeloos.
  Kloppen er anderen aan (een zieke / gehandicapte / vreemdeling zeker, die verdwaalt is zeker?) dan blijkt de sleutel kwijt geraakt te zijn en kan de deur NIET open.

  Triest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *