Marathon 'jogglen' als crowdfundingsactie voor hulphond

13 oktober 2016 - Redactie Support Magazine

De marathon van Amsterdam afleggen terwijl je 42,195 kilometer lang met drie ballen jongleert. Die prestatie wil Marijn Singer op 16 oktober 2016 neerzetten. Doel is hiermee minimaal 7.000 euro op te halen, om zo de training van een hulphond te bekostigen.

Marijn Singer is zelf instructeur bij de Arnhemse hulphondenschool De CLiCK. Dagelijks ziet hij welke meerwaarde een hulphond levert om mensen met een beperking een zo zelfstandig mogelijk leven te geven. Maar geregeld constateert hij dat de extra opleidingskosten van 7.000 euro een obstakel vormen om een hulphond te kunnen krijgen. Vandaar zijn idee voor zijn bijzondere crowdfundingsactie.

Sinds een half jaar is hij zich gaan toeleggen op 'joggling', een combinatie van hardlopen (jogging) en jongleren (juggling). "Ik ben ermee begonnen om het hardlopen leuker voor mezelf te maken. Maar het is ook een verzwaring: met drie ballen van een halve kilo per stuk ritmisch lopen en gooien tegelijk kost veel extra energie. Ik ben blij dat ik fysiek in staat ben om dit te kunnen doen. Als ik naar de deelnemers van onze trainingen kijk, zou ik ze gunnen dat ze dat ook kunnen", zegt de 41-jarige Arnhemmer, die zijn eerste marathon gaat lopen.

Crowdfunding

De crowdfundingsactie verloopt via One%Club, de crowfdundingsite voor goede doelen. Donateurs kunnen op die site aangeven voor welk bedrag ze de actie willen ondersteunen. Wie de jogglingmarathon voor bepaalde bedragen sponsort, kan kiezen voor een tegenprestatie in de vorm van een beloning. Dit geheel in de lijn van de training van een hulphond: voor wat hoort wat!

De voorbereiding op de marathon (inclusief filmpjes) is te volgen via de speciale Facebook-pagina.

De CLiCK

Hulphondenschool De CLiCK is een landelijk opererend trainingscentrum. Uniek aan het concept van De CLiCK is dat deelnemers (degenen met de beperking die de hulphond nodig hebben) zélf de kennis en vaardigheden leren om hun hulphond op te leiden. Ze krijgen geen kant-en-klaar opgeleide hond, maar gaan hier thuis en tijdens groepstrainingen zelf intensief mee aan de slag.

Altijd op de hoogte blijven?